Tysk kursusbog til voksne: Begegnungen A1+

tysk kursusbog til voksne

Vil du gerne lære tysk uden at tilmelde dig et sprogkursus? Du gider heller ikke bede en privatlærer om hjælp? Så anbefaler jeg kursusbogen “Begegnungen – Deutsch als Fremdsprache A1+” af Anne Buscha og Szilvia Szita. Det er en tysk kursusbog til voksne som er konciperet med henblik på dem der skal bo og arbejde i Tyskland. Sproget er modernt med fokus på den mundtlige kommunikation, men man lærer grammatikken fra bunden af.
Bogen er meget velstruktureret og byder på mange øvelser, men det bedste er at et hæfte med løsninger og to CD’er med lytteøvelser følger med. På den måde bliver det nemt at lære selvstændigt. Det kræver bare at du er disciplineret nok til at tilrettelægge dig et skema for at opnå dit mål. Især hvis du er begynder, er det vigtigt for dig at finde faste tider om dagen og om ugen til dine tyskstudier. Hvis du så holder fast i dit skema vil du lære hverdagstysk hurtigt og effektivt med “Begegnungen”.

Ja – nogle gange kan det godt være en udfordring at blive ved. Skulle motivationen eller disciplinen svigte dig en skønne dag, så læs “Peak” af Anders Ericsson. Han er ekspert i hvordan man bilver ekspert, og bogen er ikke bare meget spændende men også meget motiverende. Man får lyst til at blive en ørn til sit fag. – En anden mulighed er selvfølgelig at kontakte en privatlærer der kan skaffe mere overblik og struktur.

Begegnungen A1+ præsenterer tysk grammatik og ordforråd som svarer til niveau A1 ifølge den europæiske referenceramme. Det vil sige at du lærer at forstå tysk og udtrykke dig på et elementært niveau i almindelige dagligdagssituationer. Du kan fx tale om dine hobbyer, din familie, din bolig, din sundhed, vejret, du kan finde rundt i byen og klare et restaurantbesøg. Du kan skrive korte e-mails og beskeder og fortælle om dine rejse.
Når du er færdig med Begegnungen A1+, kan du fortsætte med Begegnungen A2+ og bagefter Begegnungen B1+. Så er du allerede på det niveau du skal nå for at blive tysk statsboger. Hurra!

Du kan købe kursusbogen online på amazon.de: Begegnungen Deutsch als Fremdsprache A1+: Integriertes Kurs- und Arbeitsbuch+2CD’s

Eller på amazon.co.uk: Begegnungen: Kurs- und Arbeitsbuch A1+ mit 2 CDs

Peak

Alle som har foretaget sig at lære noget nyt eller bliver bedre til noget skulle læse denne fantastiske bog. Her samler forskeren Anders Ericsson sin viden om hvordan eksperter fra forskellige brancher (musikere, athleter, skakspillere, kirurger, taxachauffører …) opnåde at blive nogle af verdens bedste indenfor deres fag. Det han fandt ud af er overraskende og opmuntrende: Ingen af os bliver født med et unikt talent – istedenfor bliver vi alle født med en hjerne som er utroligt tilpasningsdygtig.
Denne tilpasningsevne kan vi alle sammen drage nytte af. Vi kan faktisk lære hvad som helst – uafhængig af vores alder. Det handler om at øve sig på den mest effektive måde – bevidst, målrettet og struktureret – og at få feedback og vejledning fra en lærer eller coach.
Bogen har inspireret mig privat og som underviser. Den bekræfter mig i at den tid eleven tilbringer med flashcards, øvelser og kursusbogen er lige så afgørende som tiden med mig. Det betyder at det er en god ide at investere i en privatlærer når man er ambitiøs- men endnu vigtigere er at finde tid i kalenderen til at fordybe sig i stoffet.
Både den engelske originalversion og den tyske oversættelse kan du reservere på bibliotek.dk eller købe den online: Peak: How all of us can achieve extraordinary things

Damals war es Friedrich

Friedrich og fortælleren vokser op i det samme hus, bliver venner og også klassekammerater. De to drenge oplever en lykkelig barndom, selvom fortællerens familie er hårdt ramt af den økonomiske krise efter den første verdenskrig, mens Friedrichs far er embedsmand.

Men så kommer året 1933, hvor drengene fylder 8 år og Hitler bliver Reichskanzler. Fortællerens far bryder sig ikke om nazisternes ideologi, alligevel bliver han medlem af partiet – i håb om at endelig få et arbejde. Friedrichs far derimod mister sit højtlønnede job fordi han er jøde …

Hans Peter Richters bog “Damals war es Friedrich” blev udgivet i 1961 og var en af de første ungdomsromaner som handlede om nationalsocialisme og jødeforfølgelse. Siden da har millioner af tyske elever læst den i skole og måtte forholde sig til spørsmålet: Hvad ville du havde gjort? Og hvad ville du gøre hvis det skete nu?

Du kan reservere bogen på bibliotek.dk. For at købe den online klik her: Damals war es Friedrich: Roman