Eksamensforberedelse Tysk B

Den mundtlige eksamen i Tysk på B-niveau foregår på den måde, at du trækker en ukendt tekst fra et af de emner I har arbejdet med i undervisningen. Så kommer du ind i et forberedelseslokale hvor du går opgaverne igennem, analyserer teksten og planlægger din præsentation. Derefter giver du dit oplæg og har en samtale med eksaminator og censor.

Populære emner er fx Märchen, Krimi, DDR, multikulturelles Deutschland, Jugend im Dritten Reich og Leben in der Großstadt. Teksten kan være fiktiv (fx et eventyr, en fortælling, et uddrag fra en roman) eller ikke-fiktiv (fx en avisartikel, et interview) og har en længde på ca. 1 – 1,5 sider.

Sådan foregår forberedelsen hos mig

Jeg tilbyder et forberedelsesforløb Tysk B på 6 x 60 minutter som typisk kommer til at se sådan her ud:

Inden den første time danner du dig et overblik over dine emner og de tekster/film der er relevante for din mundtlig eksamen. Send mig gerne en liste over dit pensum.

I den første time taler vi om hvordan man analyserer og præsenterer en ukendt tekst og øver det med hjælp af nogle af de kendte tekster du kommer med (gerne printet ud!). Der er også mulighed for en snak om hvordan man opbygger sit ordforråd indenfor kort tid og om grammatiske emner der kan hjælpe med læseforståelsen (fx ordstilling i hoved- og ledsætninger, løst sammensatte verber).

Så er du klar til at forberede dine kendte tekster selvstændigt. I de følgende timer tager vi et emne ad gangen, du præsenterer teksterne og bagefter holder vi en samtale om emnet. Hver gang får du detaljeret feedback.

Inden den sidste time får du en prøveeksamen med en ukendt tekst med hjem, som du skal forberede som om det var din eksamenstekst. Vi afslutter vores forløb med denne prøveeksamen.

Hvilke bøger skal vi bruge?

Den bedste forberedelsesbog jeg kender er “Eins, zwei, drei” af Kirsten Blume og Mette Hermann. Jeg bruger den i min undervisning, og hvis du ikke får den udleveret fysik som skolebog og heller ikke får adgang til e-bogen, så kan jeg bare anbefale at du køber den eller reserverer den på bibliotek.dk.

Håndbogen har ISBN-numret 9788702271461, som e-bog finder du den også her https://einszweidrei.systime.dk/.

Derudover skal vi selvfølgelig bruge de tekster som er en del af dit pensum til eksamen. Vi skal understrege og highlighte, derfor vil jeg bede dig om at printe dem ud.

Endelig skal vi bruge din grammatikbog, hvis det bliver nødvendigt at repetere ordstillingen i hoved- og bisætninger, løst sammensatte verber osv. At have styr på disse ting hjælper meget når det gælder læseforståelse.

Hvad koster det?

En forberedelsespakke ­à 6 x 60 minutter koster 1750 DKK.

Undervisningen foregår i Vangede (2820 Gentofte) eller online.